Riisinuudlid krevettide ja uputatud munaga

Kogus: ühele

Igapäevasteks põhitoiduaineteks on Tais riis ja riisinuudlid, mille kõrvale pakutakse sageli kala, mereande ja kana, nii frititult, vokitult, grillitult kui ka aurutatult.

Vaja läheb:

Valmistamine

  1. Pane nuudlid käesooja vette likku. Puhasta krevetid kõhu all asetsevast soolest, lõika seljale pikivagu ja keeda 1 minut. Valmista puljong.
  2. Sega serveerimiskausi põhjas kokku sojakaste ja vürtsikas mereannikaste.
  3. Pane vesi keema, lisa äädikas, löö sisse muna ja keeda 3 minutit. Võid muna keetmisel kasutada ka toidukilet. Sel juhul lisa kilesse tilk toiduõli.
  4. Pane serveerimiskaussi keedetud krevetid ja leotatud nuudlid (kui nuudlid ei ole piisavalt pehmeks ligunenud, kasta need korraks keevasse vette). Lisa puljong ja muna. Serveeri koriandri ja rohelise sibula puistega.

Riisinuudlid uputatud muna ja krevettidega

Foto: Urmas Kamdron