Sushi-riisi valmistamine

  1. Pese riis ja jäta see külma vette likku 10minutiks
  2. Lisa uus vesi 500g riisile 500ml, aseta keema madalasse kaanega potti. Kui riis keeb, vähenda kuumust oluliselt ja auruta ülejäänud 15-20minutit
  3. Lisa Japanse-Choice sushi äädikat 5-6spl. sega ja jäta riis jahtuma toa temperatuurini.
Japanese-Choice sushiriis
Japanese-Choice

Jasmiini- ja basmatiriisi keetmine

Esiteks pese riisi mitu korda külma veega ja seejärel pane keema paksu põhjaga ning soovitatavalt laiemasse potti, millel on kindlasti olemas ka kaas. Riisi tuleb panna veega pooleks ning keeta kaane all. Kui riis juba keeb, keera tuli minimaalse kuumuse peale ja lase sel kaane all vahepeal kaant kergitamata u. 25 minutit haududa. Peale seda keera tuli maha, sega korra riis läbi ja jäta enne serveerimist veel minutiks kaane alla seisma. Kui riis jääb liiga märg, oled keetnud seda kas liiga kiiresti ja/või lisanud liiga palju vett. Kui riis on toores, on vett liiga vähe ja/või keetmisaeg liiga lühike.

Kõva kestaga riisi keetmine

Siia alla kuuluvad kõik kõva kestaga riisid: must, punane, pruun ja muud täisterariisi sordid.
Esiteks pese riisi ja seejärel pane see keema paksu põhjaga ning soovitatavalt laiemasse potti, millel on kindlasti olemas kaas.
Riis tuleb panna keema kaane alla (1/3 osa riisi ja 2/3 vett).
Kui riis juba keeb, keera tuli minimaalse kuumuse peale ja lase sel kaane alla vahepeal kaant kergitamata umbes 35 minutit haududa.
Peale seda keera tuli maha, sega korra riis läbi ja lisa paar supilusikat taluvõid ning maitse järgi soola.
Lase veel minuti jagu kaane all seista ja seejärel serveeri.

Allikas: "Riis maailma köögis" Kristel Vokk ja Kadri Tran