Traditsiooniline Kreeka salat

Neljale

Vaja läheb:

  • 4 keskmise suurusega mahlast küpset tomatit (või suurem karp magusaid kirsstomateid)
  • 1 pikk kurk või paar väiksemat, osaliselt kooritud
  • 1 roheline paprika, koos südamikuga
  • 1 keskmise suurusega punane sibul
  • Kreeka Kalamata oliivid
  • näpuotsaga soola
  • 4 spl kvaliteetset külmpressitud oliivõli
  • 1-2 spl punase veini äädikat
  • 200g Kreeka täisrasvast feta juustu (lamba ja/või kitsepiimast) suurte tükkidena (ära purusta)
  • ½ spl kvaliteetset kuivatatud pune (oregaano)

Valmistamine

  1. Lõika tomatid sektoriteks või suurteks tükkideks
  2. Osaliselt kooritud kurk lõika kõigepealt pikuti pooleks ning seejärel jämedateks poolseibideks.
  3. Paprikast tee õhukesed viilud
  4. Koori punane sibul, lõika pooleks ja viiluta õhukesteks poolringideks
  5. Pane köögiviljad salatikaussi, lisa näputäis soola (mitte rohkem) ning hea peotäis Kalamata oliive.
  6. Vala salatile oliiviõli ning punase veini äädikas ning sega kergelt.
  7. Seda salatit ei segata pikalt, - kõik koostisosad peavad jääma võimalikult algupärased.
    Nüüd aseta salatile suured feta tükid ning puista üle kuivatatud punega.
Serveeri krõbeda värske saiaga!

Kreeka salati pilt