Vürtsikas kõrvitsasupp

punase karri ja kookospiimaga

Vaja läheb
  • ca 1 kg kõrvitsat, koorituna ja tükeldatuna
  • kookosõli või võid praadimiseks
  • 2 küüslauguküünt
  • 1-2 sibulat
  • pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
  • 400 ml kookospiima
  • 1-2 tl punase karri pastat
  • 500 ml kana- või köögiviljapuljongit
  • soola, pipart, õli, kõrvitsaseemneid ja kõrvitsaseemneõli.

Valmistamine


Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa karripasta ja kuumuta läib. Lisa siis kõrvitsatükid, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni kõrvits on pehme. Püreesta. Lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult ja kuumuta veel korra läbi. Serveerimisel lisa seesamiseemneid ja/või tšillihelbeid. Mina puistasin supile veel Jaapani köögist pärit Furikake segu, kus on segatud wakame vetikas ja erinevaid seesamiseemneid.

Viide: Vürtsikas kõrvitsasupp punase karri ja kookospiimaga
supp